krucifix

Na dvou stupních dvoudílný hranolový podstavec. Vpředu na spodní části nápis. Druhá část hranolu vyšší, zakončená fabionovou vyloženou římsou, která se vpředu a vzadu obloukově zvedá; vpředu upevněná kovová lucerna na světlo na konzole zdobené volutami. Na přední straně soklu pod římsou reliéfní postava sv. Jana Nepomuckého, který drží v náručí kříž, na levé straně sv. Florián, který drží svinutý prapor a džber s vodou, na pravé straně sv. Jiří na koni zabíjí draka, vzadu opět nápis. Spodní část kříže se volutově rozšiřuje a je zdobena reliéfní postavou Bolestné Panny Marie. Korpus Krista s bílou bederní rouškou a titulusem s nápisem INRI nad hlavou. Kolem kříže kovová mříž datovaná do roku 1906. Krucifix opatřen barevnými nátěry.