dům

Stávající objekt je zděná dvoupodlažní solitérní stavba situovaná v mírně svažitém terénu, stavba je podélně orientovaná k ulici Krtkova. Objekt je zastřešen valbovou střechou pokrytou lepenkou. Hlavní průčelí stavby obrácené do ulice Krtkova je pětiosé v rytmu 2-1-2, ve střední ose průčelí je v 1. NP prolomen vstupní obdélný otvor osazený dřevěnou dvoukřídlou, kazetově členěnou výplní se zdobně řešenou klapačkou profilovanou jako sloupek vynášející římsu dveřního nadsvětlíku. Okenní otvory hlavního průčelí jsou výškově dimenzované, pravoúhlé. Okenní výplně jsou dřevěné dvojité špaletové, dvoukřídlé bez dalšího vnitřního členění. Vnější okna jsou osazena hlouběji ve špaletě. Okenní rámy a rámy okenní křídel jsou opatřené červenohnědým krycím nátěrem. Jedná se výplně nepůvodní, pravděpodobně z poloviny 20. st. Fasáda hlavního průčelí je horizontálně členěna nízkým soklem, patrovou římsou a římsou hlavní. Vertikálně je fasáda členěna soustavou pilastrů vynášejících patrovou a hlavní římsu. Pilastry jsou hladké s volutovými hlavicemi, v úrovni 2. NP jsou zdobeny kanelováním a čabrakami. Okenní otvory jsou zvýrazněny šambránami s obvodovou páskou a ušima. Okenní parapety, suprafenestry a supraporta jsou zdobeny štukovým páskovým dekorem. Vnější omítky uličního průčelí jsou hladké, řešené v barvě okru, tektonický aparát je proveden v barvě plochy zdí, dekorativní prvky jsou zvýrazněny bílým nátěrem. Dvorní průčelí stavby je hladké, nečleněné, okenní otvory se blíží čtvercovému rozměru, osazené jsou dřevěnými výplně členěnými na čtyři tabulky.