kamenný dvouobloukový most

Kamenný most je situován v extravilánu obce Chlebov, cca 1 km JZ směrem od obce, v údolí Dírenského potoka. Kamenný most je svojí osou orientován ve směru SZ-JV. Most je konstruován jako masívní kamenný dvouobloukový, kolmý s horní mostovkou, se zídkami a bez křídel. Délka mostu je 15,71 m, šířka 5,53 m. Most je vystavěn z drobného lomového kamene na maltu vápennou. Krajní opěry a střední pilíř vynášejí dvě segmentové klenby, vrcholnice kleneb jsou vodorovné. Střední pilíř má na obou stranách mostu polokruhové zhlaví svázané se zdivem mostu. Kamenné zídky byly v minulosti opravovány, byly nověji přezděny z lomového kamene středního. Cesta na mostě je vyklenuta, kopíruje oblouk obou kleneb, s prašným povrchem.