kostel sv. Antonína Paduánského

Jednolodní zděná omítaná stavba obdélného půdorysu s polygonálně zakončeným přesbytářem. Hlavnímu průčelí dominuje vysoká věž, vystupující z hmoty průčelí. Věž má jehlancovou střechu, je stejně jako loď kryta pálenou taškovou krytinou. Západní průčelí má osový jednoosý rizalit, v něm je situován vstupní portál a rozetové okno. Je završen trojuhelným tympanonem. Je po stranách zdoben pásovou rustikou. Hlavní vstupní portál je ústupkový s vloženými sloupy s románskými hlavicemi. Ty drží překlad, nad nímž je profilovaná archivolta, jejíž stěny jsou posety listovým dekorem. V půlkruhovém tympanonu je reliéf s postavami Krista a sv. Jana Křtitele. Před kostelem je schodiště. Nad portálem je rozetové kruhové okno, vyplněné románskými sloupky. Průčelí je dále prolomeno po stranách rizalitu půlkruhově zakončenými okny, lemovanými šambranami. Exteriér lodi je členěn jednou odstupněnými opěrnými pilíři. Mezi nimi jsou půlkruhově zakončená okna. Nad nimi obloučkový vlys a hlavní římsa. Presbytář je prolomen půlkruhově zakončenými okny, po jeho severní i jižní straně je přízemní přístavba sakristie. Na areál kostela s farou navazuje lipová alej. Interiér lodi je klenut valenou klenbou s lunetami na pasech. Ty dosedají na svazkové pilastry, jejichž hlavice jsou zlacené. Presbytář je klenut lunetovými klenbami, dosedajícími na listové konzoly. Kruchta je nesena čtyřmi pilíři, podkruchtí je plochostropé.