socha sv. Antonína Paduánského

Socha se nachází v místě kolmé zatáčky silnice v polích, mezi dvěma mohutnými jírovci. Na trojdílném konkávním tvarovaném soklu s volutovými boky, profilovanou římsou soklu a profilovanou vrchní římsou se segmentově vypjatým středem spočívá na vlastním tvarovaném soklu klečící postava světce. Znázorňuje prostovlasého mnicha v jednoduchém řádovém rouchu s cingulem, se sandály na nohou, který se pravou ruku držíc na srdci opírá loktem o tvarovaný pilířek, na němž na oblačné kupě stojí drobná soška nahého dítěte s přehozenou rouškou. Světec tváří obrácen do míst, kde bývala hlavička děcka. Na čelní straně dříku podstavce je reliéfní alianční znak v rokajové kartuši, završený korunou. Zadní strana prázdná. Socha v životní velikosti, sokl (půd. rozměr cca 150 x 90 cm, v dříku cca 80 x 48 cm ), výška podstavce po vzdutí římsy cca 200 cm (z toho dřík 109 cm), šířka v římse 100 cm.