dům

Dům stojí při hlavní silnici procházející obcí v její západní části. Jedná se o solitérní objekt na obdélném půdorysu se sedlovou střechou orientovaný okapní stranou ke komunikaci. Solitérní obdélný patrový objekt je orientovaný okapní stranou ke komunikaci. Dům stojí na bílém soklu a částečně je zděný v přízemí, částečně roubený s podstávkou. Krytý je sedlovou střechou s krytinou z falcovaného plechu s červenou povrchovou úpravou. Střešní rovina je prolomena čtvercovými výlezovými otvory. Z hřebene vyrůstá dvojice omítaných komínů. Zděná část je bíle omítaná, roubení je s tmavě hnědou až černou povrchovou úpravou, vymazané spoje jsou bílé. Uliční průčelí je v přízemí vlevo zděné, vpravo roubené s podstávkou vynášející patro. Osově je děleno šesti otvory, třetí otvor zprava je ve zdění části vstupní. Tři otvory ve zděné části mají zapuštěné výplně. V roubené části jsou dřevěné okenní výplně s bílou povrchovou úpravou s plochými bílými šambránami. Roubené patro je rovněž šestiosé, dvojice oken vlevo je umístěna oproti přízemí neosově. Výplně jsou konstrukčně shodné jako v roubeném přízemí. V patře jsou částečně s hnědou povrchovou pravou. Všechna jsou dělena na šest skleněných tabulek. Západní štítové průčelí v obou patrech tříosé, štít je prolomen dvojicí pravoúhlých okenních otvorů. Nad štítovými okny je vodorovné bíle natřené prkno, zbytek štítu je svisle bedněný. Korunní římsa je pokryta červenou plechovou krytinou. Jižní okapní průčelí je obsahuje kryté loubí napojené na rovinu střechy, kryté je červeným falcovaným plechem. Přízemí je šestiosé, částečně zděné, třetí osa zleva pod krytým loubím je vstupní. Okna jsou všechna pravoúhlá s výplněmi v dřevěných profilech. Částečně jsou výplně s bílou povrchovou úpravou, částečně s hnědou. V okolí oken je v přízemí složitější a v patře jednoduchá šambrána. Východní štítové průčelí je v přízemí zděné, v patře roubené, kde je prolomeno dvěma pravoúhlými okenními otvory. Štít je zdoben jednoduchou lomenicí, částečně je svisle bedněný a prolomený je dvojicí okenních otvorů v dřevěných profilech s bílou povrchovou úpravou.