dům

Dům stojí při hlavní silnici procházející obcí v její západní části. Jedná se o solitérní objekt na obdélném půdorysu se sedlovou střechou orientovaný okapní stranou ke komunikaci, z hřebene střechy vyrůstá bíle omítaný komín. Solitérní obdélný patrový objekt je orientovaný okapní stranou ke komunikaci. Uliční průčelí je doplněno o krytou pavlač s plným zábradlím. Celý dům je krytý sedlovou střechou krytou dřevěným šindelem. Konstrukční systém je roubený, částečně zděný, patro je roubené, vynášené podstávkou. Uliční průčelí je v přízemí částečně zděné, částečně roubené se dvěma poli s podstávkou. V každém poli je jeden okenní otvor s jemně profilovanou dřevěnou šambránou. Výplně jsou dvojité, vnější ven a vnitřní dovnitř otevíravé. Děleny jsou příčlemi do tvaru latinského kříže. Zděná (chlévní) část je celá krytá pochozí pavlačí. Třetí osa zleva je vstupní, zbylé dvě osy jsou pravoúhlé a sloužily jako přístup do hospodářských prostor. Patro je roubené, čtyřosé. Třetí osa zleva vede na pavlač. Severní pohledová štítová strana je v obou podlažích dvouosá, samotný štít je zdoben lomenicí se svislým a diagonálním bedněním s bílo-černou povrchovou úpravou. Okenní otvory a výplně jsou shodné jako na okapním uličním průčelí. Jižní štítová strana je v přízemí zděná, v patře roubená se dvěma dvojitými okny shodného řešení jako na zbytku domu. Štít je svisle bedněn černě natřenými prkny.