kostel sv. Jiljí

Presbytář s pětibokým šestipaprskovým závěrem, mělké křížové pole, po severní straně se připojuje sakristie, na jihu lichoběžná kaple, širší mírně obdélná loď, hmotná západní věž. Okna segmentově vrcholící s lichoběžnými klenáky, v závěru pravoúhlá s ušima, pravoúhlý jižní portál lodi s lichoběžníkovým klenákem, západní věž odstupněna. Hruškovitě profilovaná žebra vybíhají převážně na konzolách. V závěru mají tvar vyššího jehlance, jedna pročleněna jemnou vodorovnou profilací, na rozhraní obou polí plastický reliéf zvířat a hlavička s lichým kružbovím. Neprofilované svorníky v závěru s reliéfem štítků. Lomený oboustraně okosený vítězný oblouk. Do sakristie vede okosený porušený pravoúhlý portál. Je zaklenuta plackou, v jižní kapli valená klenba s výsečemi. Loď i podvěží mají rovný strop. Zděná kruchta. (Popis Reml 1988)