věžový vodojem

Vodojem vysoký 21,8 m stojí mezi nízkopodlažní zástavbou severozápadně od centra města. Jedná se o válcovou stavbu, nahoře završenou rozšířenou částí s nádrží na vodu o obsahu 130 m3. Horní část kryje zvoncová střecha pokrytá plechem, na jejímž vrcholu je umístěná drobná lucerna se shodnou stříškou. Hladce omítané fasády jsou svisle členěné částečně vystupujícími sloupy, mezi nimiž jsou řídce rozmístna kruhová okna. Přízemí je odděleno jednoduchou římsou, která se nad vstupem půlkruhově zvedá. Vstup tvoří jednoduché obdélné dveře. Rozšířenou horní část vodojemu lemuje zhora i zdola profilovaná římsa. Konstrukce je železobetonová, nosné sloupy mají půdorysné rozměry 60 x 40 cm a směrem vzhůru se zužují. Plášť mezi sloupy má tloušťku 30 cm a je omítán vápennou omítkou. Interiér je ve spodní části předělen dvěma vloženými podlažími propojenými kovovými žebříky. Nádrž má uprostřed válcový otvor, kterým je možno po kovovém žebříku vylézt na střechu objektu.