boží muka

Kamenná Boží muka jsou tvořena profilovaným soklem na čtvercovém půdoryse, na němž spočívá štíhlý pilíř čtvercového profilu, nahoře ukončen vyloženou a profilovanou římsou, korunovanou kamenným křížem, který je z jemnějšího pískovce. Kříž má rozšířená, segmentově zakončená ramena s nízkým pásovým orámováním, uprostřed s reliéfním korpusem Krista, nad ním s nápisovou destičkou. Pilíř stavby je v horní polovině průčelí prolomen modře vymalovanou nikou se zasklenými dřevěnými dvířky a obrázkem Nejsvětějšího Srdce Páně uvnitř. Nad nikou je vyryt volutový ornament a pod ním rostlinný dekor. Pod nikou je vyryto jednoduché geometrické zrcadlo s vpadlými rohy a pod ním ovál s letopočtem 1862. Dvojice shodných zrcadel nad sebou a oválem dole zdobí i ostatní stěny, pravá boční stěna má v horním zrcadle nahoře vyrytý letopočet 1733.