socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého osazena na barokním soklu. Základnu tvoří nově zrekonstruovaný trojitý pískovcový stupeň, na němž je osazen třikrát odstupňovaný barokní sokl půdorysu kříže s centrální částí soklu s příložkami volut na spodní a vrchní části proti sobě stáčené. Na čelní straně centrální části soklu je vsazena deska z bílého carrarského mramoru s latinským nápisem a chronogramem uvádějícím letopočet 1959 (pravděpodobně se jedná o mylnou rekonstrukci při minulých obnovách). Sokl je završen bohatě profilovanou římsou. Samotná socha světce stojí na kvádrové plintě, v přední části s trojúhelníkovým tympanonem a reliéfem ducha svatého - holubice. Figura světce s biretem na hlavě oděna do kněžského roucha - kleriky, rochety a přes ramena má přehozenou kožešinovou pelerínu. V levé ruce drží kamenný kříž s korpusem Krista. Před restaurováním 10/2013 držel v pravé ruce kovovou zlacenou ratolest a nad hlavou měl svatozář se čtyřmi (původně s pěti) měděnými nezlacenými hvězdami. Socha stojí v kotrapostu se stojnou levou nohou na plintě v podobě oblaků.