fara

Budova fary se přimiká k východní části jižní stěny kostela. Jde o zrcadlově téměř totožný objekt s evangelickou školou. Fara se čtyřosou fasádou prolomenou obdélnými čtyřdílnými okny ve špaletách, s hladkými šambránami a nadokenní římsou v přízemí je vystavěna ze smíšeného zdiva. Vstup s půlkruhovým záklenkem je u fary prolomen ve čtvrté ose, u školy v ose první. Fasádu člení kordonová a korunní římsa, na které spočívá sedlová střecha. Zadní čtyřosé průčelí je ponecháno hladké, v patře je členěno čtyřmi obdélnými okny v mělkých špaletách. Novodobý přízemní přístavek byl odstraněn. Interiér fary se zachoval v téměř autentické podobě. Jde o příčný dvoutrakt se segmentově zaklenutým průjezdem, z něhož se vstupuje do opět segmentově zaklenuté chodby se schodištěm. V přízemí fary se nachází sborová místnost zaklenutá třemi poli segmentové klenby oddělenými výraznými meziklenebními oblouky, skladovací prostor, komora a schodiště do sklepa sklenutého dvěma poli segmentové klenby. Také patro obou objektů je téměř shodné. Ze schodiště se vstupuje do chodby, z níž vedou dveře do všech jednotlivých místností: kuchyně, kanceláře a tří obytných pokojů a koupelny se záchodem. Prostory v patře jsou plochostropé.