škola

Budova bývalé evangelické školy se přimiká k východní části severní stěny kostela. Jde o zrcadlově téměř totožný objekt s farou. Budova se čtyřosou fasádou prolomenou obdélnými čtyřdílnými okny ve špaletách, s hladkými šambránami a nadokenní římsou v přízemí je vystavěna ze smíšeného zdiva. Vstup s půlkruhovým záklenkem je u školy prolomen v ose první. Uliční fasáda je v suterénu ve třetí ose prolomena vstupem se segmentovým záklenkem do prostorného sklepa zaklenutého dvěma poli segmentové klenby oddělenými meziklenebními oblouky. Fasádu člení kordonová a korunní římsa, na které spočívá sedlová střecha. Zadní čtyřosé průčelí je ponecháno hladké, v přízemí i v patře s dodatečnými odstranitelnými úpravami. V přízemí školy se nachází bývalá třída zaklenutá třemi poli segmentové klenby oddělenými výraznými meziklenebními oblouky. Celé přízemí dnes slouží k bydlení. Také patro obou objektů je téměř shodné. Ze schodiště se vstupuje do chodby, z níž vedou dveře do všech jednotlivých obytných místností. Prostory v patře jsou plochostropé.