kostel sv. Jakuba Většího

Zděná orientovaná jednolodní stavba na půdorysu latinského kříže s nepravidelným polygonálním závěrem o třech stranách mnohoúhelníka se sedlovou střechou, krytou šindelem. Po severní i jižní straně se nachází zděná obdélná přístavba dvou objektů sakristie, obě mají valbovou střechou se šindelovou krytinou. Stěny lodi prolomeny obdélnými půlkruhově zakončenými špaletovými okny. Hlavní západní průčelí člení obdélné půlkruhově zakončené okno a pod ním v ose pozdně gotický lomený portál s ostěním s profilací hruškovcem (zdivo smíšené - cihlové), před ním obdélné schodiště o třech obdélných stupních. Dřevěné výplňové dveře hlavního vstupu i bočních sakristií obnoveny. Sanktusník nad presbytářem s cibulí a makovicí. Pod konci vazných trámů krovu dochovány profilované ztužující zarážky. Interiér plochostropý, na severní straně presbytáře dochován nízký lomený portál s pískovcovým ostěním, vstup do sakristie portálem s pravoúhlým ve střední části segmentově vyklenutým ostěním s nápisem po stranách ostění: W.Z/K:H a v hlavním klenáku: L+O/IHS /1749. Sakristie (zpovědní síň) po levé straně klenuta dvěma poli křížových hřebínkových kleneb, pravá plochostropá. Dochován barokní mobiliář (hlavní oltář s obrazem sv.Jakuba a sochami světců sv.Cyrila a Metoděje, po severní straně barokní kazatelna, varhanní prospekt.