kaple

Budova kaple se zvonicí stojí v centru obce, v mírném svahu u cesty, v proluce mezi domy. Kaple je postavena na půdoryse ve tvaru podkovy, na kamenné podezdívce soklu, výška štítu cca 6 metrů, výška věže cca 10 metrů. Průčelí se vstupními dveřmi zaklenutými odskočeným obloukem tvořícím světlík nad dvoukřídlými dveřmi je opatřeno lizénovým pravoúhlým rámcem kolem vstupu a profilovanou hlavní římsou. Nade dveřmi je v reliéfu tvarovaná korunka. Tympanon štítu je hladce omítnutý a zdobený rýhou s motivem božího oka. Boční stěny jsou členěny půlkruhově zaklenutým oknem, okraje stěn lemují lizénové rámy. Sedlová střecha je pokryta plechem, z hřebene vyrůstá polygonální zvonička ukončená špicí. Ve zvoničce jsou umístěny dva zvony. V interiéru zaklenutém jedním polem plackové klenby je umístěn obraz Panny Marie.