kostel evangelický

Volně stojící jednolodní budova obdélného půdorysu s polygonálně zakončeným presbytářem a západní hranolovou věží. Po severní straně presbytáře přístavba sakristie. Loď se sedlovou střechou, krytou pozinkovaným plechem, jehaloncová střecha věže měděným plechem. Západní průčelí prolomeno v přízemí půlkruhově zakončeným portálem, osazeným ve sloupové edikule, završené trojúhelným štítem. Ve vrcholu umístěn kříž. Edilkulové sloupky s románskými hlavicemi s listovým dekorem. Po severní straně další sedlový vstupní portál. Nad edikulou obdélné půlkruhově zakončené okno. Po jeho stranách obdobná okna podvojná. Nad středním oknem vychází z hmoty průčelí věž. Její hmota je zdobena obloučkovým vlysem, je na všech čtyřech stranách završena trojúhelnými štíty, nad nimiž je jehlancová střecha. Na přední straně věžní hodiny. Boční stěny lodi prolomeny obdélnými půlkruhově zakončenými okny, lemovanými šambranami a štukovou archivoltou. Pod římsou po celém obvodu stavby je obloučkový vlys. Vertikálně stěny lodi člení lizény. Interiér lodi klenut pruskými klenbami na předsunutých polopilířích. Závěr lunetami na pasech. Kruchta držena útlými sloupky, plochostropý podhled. Na severní straně presbytáře sedlový portálek do sakristie.