kostel sv. Jiří

Jednolodní stavba na obdélném půdorysu s presbytářem polygonálně zakončeným a s hranolovou věží na západě. Kostel omítnut brizolitem. Objekt kryt sedlovou střechou s plechovou krytinou. Na severovýchodní straně kostela obdélná přístavba sakristie. Loď prolomena obdélnými, půlkruhově zakončenými okenními osami, lemovanými pískovcovým ostěním. Na jižní straně zazděný pravoúhle zakončený portál. Západní průčelí vertikálně zdobeno pilastry, držícími korunní římsu. Hranolová věž vyrůstá nad římsou z hmoty západního průčelí. Rovněž zdobena na nárožích pilastry, zastřešena jehlancovou střechou s plechovou krytinou. Ve spodní části fasáda průčelí prolomena vstupním pravoúhle zakončeným portálem, s pískovcovým ostěním s ušima. Nad ním rozeklaný trojúhelný tympanon v něm kartuše s erbem Prokopa hraběte z Gollen, datovaný k roku 1710. Nad ním obdélné okno s ostěním s ušima, s průběžnou nadokenní římsou. Po stranách dvě niky, završené průběžnou nadokenní římsou. Věž prolomena rovněž pravoúhle zakončenými okénky. Interiér jednolodní, klenut valenými klenbami se styčnými výsečemi v lodi, závěr lunetový na pasech. Pasy dosedají na přízední pilastry s římsovými hlavicemi. V presbytáři jsou pilastry zalamované. Na severní straně presbytáře vstup pravoúhlým portálem se štukovou šambranou s ušima do sakristie, v patře nad ní situována oratoř. Sakristie klenuta křížovou klenbou. Kruchta podklenuta třemi poli křížových kleneb.