kaple Panny Marie Sněžné

Stavba orientovaná na jihovýchod, obdélného půdorysu s přístavkem sakristie na východ. Střecha sedlová s nižším polygonálním uzávěrem kněžiště a čtyřmi stranami závěru. Střecha pokrytá červenými vypalovanými taškami. Nad střední částí má osmistěnnou dřevěnou oplechovanou věžičku se sloupky a osmistěnnou bání s prstencem a koulí nahoře. Nad osmistěnnou koulí je kovový kříž se šesticípou hvězdou nahoře. Průčelí na severní stranu má vchod se širokým, profilovaným historizujícím portálem provedeným ve štuku. Portál má nahoře stlačený segment. Dveře dřevěné, dvoukřídlé, s kazetovými výplněmi a v rámování okrajů s profilovaným rámečkem. Litinová klika s hlavou lva je historizující stejně jako dveře. Podezdívka kolem stavby je asi 4 cm přesazená a její výška různá (podle sklonu terénu). U vchodu na průčelí je 50 cm vysoká. Bílá podezdívka navazuje na nároží na bílý lizénový rám nároží. Omítka v plochách zdi je v barvě světlého okru. Průčelí hlavního vstupu je jednoosé. Nad portálkem vstupu je okno v profilovaném historizujícím lizénovém rámu s oplechovaným s profilovaným parapetem dole a segmentem nahoře okna. Okno zapuštěné, tříkřídlé, třítabulkové. V segmentu okna jedna tabule. Okenní rám profilovaný, historizující, natřený na tmavohnědou barvu, stejně jako dveře vstupu. Okapová římsa, jako oplechovaná, přechází průčelí a odděluje trojúhelný štít. Štít má ve střední části vhloubenou bílou obdélnou plochu s černým nápisem latinkou: „Postaveno 1780./ Přistavěno 1890“. Štít je nad římsou oplechovaný a má nahoře na špici dvojitě vykovaný z prutu, dekorativní patriarší křížek. Strana západní je tříosá. Má tři okna stejného provedení jako okno v průčelí, ale větší. Na jihovýchodní stranu je nad polygonálním uzávěrem štít s kruhovým okénkem malého průměru. V závěru polygonálního kněžiště na západní a východní stranu jsou malá oválná okénka na šířku. Střecha v kněžišti pokrytá tabulkami eternitu červenavé barvy. Na východní stranu jsou tři osy oken, stejných jak již popsáno na západní stranu a podobných jako menší okno v průčelí. V nízkém pravoúhlém přístavku sakristie je střecha pultová, krytá vlnitým eternitem. Na východní stranu přístavku je zamřížované, vícetabulkové okno na výšku. Výška přístavku je asi 30 cm do okna na východní stranu v první ose čelně zleva. Do přístavku je vstup kamenným barokním portálkem ze severní strany. Kamenný portálek je barokní, s ušima po stranách a nahoře. Dvoukřídlé dveře ve čtyřech kazetových polích šikmo šalované do kosočtverce kolem kliky. Klika a kování se dvěma koulemi je původní, barokní, stejně jako dřevěné dveře.