dům

Dům čp. 3 je volně stojící, přízemní, zčásti zděný a zčásti roubený. Severovýchodní průčelí (k silnici) je šestiosé, tvořené zděnou (vpravo) a roubenou (vlevo) částí. Zděná část předstupuje, je bíle natřená. Jsou zde tři osy, s obdélnými dvoukřídlými šestitabulkovými okny ve špaletě, s parapetní římsou. Průčelí dále člení čtyři pilastry, spojené nahoře segmentovým obloukem na způsob slepých arkád. Pod každým z oblouků se nachází reliéfní kruh, zelené barvy. Tuto horní část průčelí odděluje římsa, probíhající i přes pilastry. Levá strana průčelí je roubená; je opatřená soklem z kamenných kvádrů. Vpravo (tedy v ose celkově čtvrté zprava) je situován vstup, přístupný po dvou kamenných stupních a mající rovněž kamenný práh. Dřevěné dveře jsou dvoukřídlé, rámové, s užším levým křídlem (převažuje zde zelený nátěr, pouze výplně jsou bílé). Směrem doleva následují dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna v dřevěném rámu, s dřevěnou parapetní římsou. Severozápadní průčelí (pravé boční) je zděné, levá a střední část předstupuje. V levé části průčelí jsou dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna ve špaletě, s parapetní římsou. I na tomto průčelí je horní část oddělena průběžnou římsou a nad oběma okny je opět zelený reliéfní kruh. Štít je svisle bedněný, jsou v něm dvě dvoukřídlá šestitabulková okna v jednoduchém dřevěném rámu (oproti oknům v přízemí jsou posunutá směrem doprava). Jihozápadní průčelí (zadní) má předstupující levou část zděnou a pravou část roubenou. Ve zděné části je na levé straně neomítnuté zdivo z kamenných kvádrů, s obdélným nezaskleným oknem (nad tímto zdivem se nachází cihlová, bíle olíčená nástavba). Další část je již omítnutá a obílená; jsou zde prkenné, zeleně natřené dveře se zádveřím – to má pultovou střechu, krytou lepenkou. Vpravo od dveří je obdélné okénko v dřevěné šambráně, zakryté látkou. V roubené části jsou dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna v dřevěném rámu, s dřevěnou parapetní římsou. Jihovýchodní průčelí (levé boční) je roubené, s třemi obdélnými dvoukřídlými šestitabulkovými okny v dřevěném rámu, s dřevěnou parapetní římsou. Mezi okny jsou tři pole podstávek. Štít je svisle bedněný, jsou v něm dvě okna podobná, avšak menší než okna v přízemí. Střecha domu je mansardová, krytá taškami. Ve střeše se nachází jeden výlez na střechu a dále pak cihlový komín.