dům

Dům čp. 11 je patrový roubený, na obdélném půdorysu s patrovým přístavkem k východnímu (zadnímu) průčelí. Západní průčelí (k silnici) je v přízemí sedmiosé, v patře šestiosé. Dolní část průčelí je opatřena soklem. V přízemí jsou - zprava - tři mírně vystupující obdélná dvoukřídlá zdvojená okna v profilovaných dřevěných rámech a s dřevěnou parapetní římsou (vše bíle natřeno), vnější okna jsou rozdělena křížem do čtyř tabulek, vnitřní jsou šestitabulková. Mezi okny jsou tři pole poměrně mohutných podstávek. V ose čtvrté zprava se nachází vstup - nové dvoukřídlé rámové dveře, s ozdobným kováním. Před dveřmi je zádveří, tvořené dřevěným, na bocích zaskleným rámem, ukončené stříškou z latí. Levá strana přízemí má roubení zakryté svislým bedněním. Jsou zde tři osy – uprostřed dvoukřídlé dřevěné svlakové dveře s ozdobně kovanými panty a po jejich stranách pak vždy obdélné dvoukřídlé zdvojené okno v profilovaném dřevěném rámu, s dřevěnou parapetní římsou (opět s bílým nátěrem). Levé okno je rozděleno na šest a pravé pak na čtyři tabulky. První patro má nároží chráněná svislým prknem (bíle natřeným), obdobná, avšak užší prkna se nacházejí rovněž vpravo i vlevo od okna v ose třetí zleva. V patře okna z líce fasády nevystupují; jsou opět zdvojená, dvoukřídlá, šestitabulková – jen okna v osách levé a druhé zleva mají vnější křídla rozdělena křížem na čtyři tabulky. Všechna okna mají profilovaný dřevěný rám a dřevěnou parapetní římsu (s bílým nátěrem). Trojosé jižní průčelí (pravé štítové) chrání v dolní části sokl. V přízemí i patře jsou okna, stejná jako v západním průčelí – okno v levé ose má vnější křídla rozdělena křížem do čtyř tabulek, ostatní okna jsou šestitabulková. V přízemí jsou znovu tři pole podstávek s vyřezávanými sloupky, obě nároží patra jsou i zde opatřena bíle natřenými prkny. Štít pokrývají barevné břidlicové šablony, vyskládané do motivů kruhové výseče, ve štítu jsou dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna. Severní průčelí (levé štítové) má sokl vysoký takřka jako podlaží, a to díky klesajícímu terénu. Pravá strana přízemí je roubená, trámy zakrývá svislé bednění; je zde obdélné dvoukřídlé šestitabulkové okno, v profilovaném rámu a s dřevěnou parapetní římsou. Střední a levá část stěny přízemí je zděná. Jsou zde obdélná zdvojená dvoukřídlá okna, vnější křídla člení kříž do čtyř tabulek, pod okny je mohutná parapetní římsa. Roubené patro rovněž kryje svislé bednění; vpravo je zde dvoukřídlé okno v profilovaném dřevěném rámu, s křídly rozdělenými křížem do čtyř tabulek. Pod oknem je ozdobně vykrajovaná lišta. Vlevo je obdobné, avšak šestitabulkové okno. Štít je řešen shodně s jižním. K východní (levé) straně průčelí se napojuje patrový přístavek – má svisle bedněné stěny se spoji krytými lištami. V přízemí je velké obdélné šestitabulkové okno v dřevěném rámu, v patře jsou dvě malá obdélná čtyřtabulková okna rovněž v dřevěném rámu. Přístavek má pultovou střechu. Východní průčelí (zadní) má sokl, ten tvoří také dolní část stěn již zmíněného bedněného přístavku, který je zde napojen k jižní části domu. Přízemí je z větší části roubené, jsou zde dvě obdélná zdvojená dvoukřídlá šestitabulková okna v profilovaném dřevěném rámu a dvě pole podstávek. Následuje zděná část s úzkým obdélným oknem ve špaletě, křížem rozděleným za čtyři tabulky. Zbývající část přízemí i patra zakrývá přístavek. Patro je roubené, s dvěma okny – levé odpovídá levému oknu v přízemí, je stejné, jako okna v patře severního průčelí. Druhé okno je nad zděnou částí přízemí, je obdobné, rovněž šestitabulkové v dřevěném profilovaném rámu, ale menší. Přístavek má stěny svisle bedněné, se spoji krytými lištami. V jeho severní stěně jsou dvě okna v přízemí – vlevo menší dvoukřídlé čtyřtabulkové okno, vpravo pak malé nedělené obdélné okénko, obě v dřevěném rámu. V patře jsou dvě okna, podobná jako v přízemí, pravé je posunuto oproti oknu v přízemí více doprava. Ve východní stěně přístavku jsou také dvě a dvě okna - v přízemí je levé šestitabulkové, pravé pak rozděleno na devět tabulek, v patře jsou dvě čtyřtabulková okna v dřevěném rámu. Střecha domu je mansardová, krytá barevnou břidlicí. Na západní straně je uprostřed dolní části střechy malý vikýř s čtyřtabulkovým oknem a pultovou střechou, v horní části střechy jsou u hřebene dvě malá střešní okna; vzadu pak dva cihlové komíny.