dům

Jde o volně stojící přízemní dům s obytným podkrovím, zčásti zděný a zčásti roubený. Jihovýchodní průčelí (k silnici) má trojosou pravou část roubenou, čtyřosou levou pak zděnou. Osy roubené části tvoří obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna v dřevěném rámu s dřevěnou parapetní římsou, mezi okny jsou tři pole podstávek. Ve zděné části se ve střední ose celého průčelí nachází vstup – dvoukřídlé dřevěné rámové dveře (levé křídlo je užší, mezi křídly je ozdobný sloupek). Vstup je opatřen portálem, natřeným okrovou barvou. Vlevo od dveří jsou tři okna, stejná jako v roubené části průčelí, pouze s plechovým parapetem místo dřevěné římsy. Průčelí zakončuje - stejně jako i všechna ostatní – roubená nástavba o výšce tří trámů. Severovýchodní průčelí (pravé boční) je roubené, se zděným soklem. Čtyři osy průčelí vyplňují okna, stejná jako v jihovýchodním průčelí, s dřevěnou parapetní římsou (vše natřeno světle hnědou barvou). Mezi okny jsou čtyři pole podstávek s ozdobně vyřezávanými sloupky. Štít je bedněný - dole svisle, se spoji krytými lištami, nahoře pak klasovitě. V dolní části štítu jsou dvě okna, stejná jako v přízemí. Severozápadní průčelí (zadní) má levou část roubenou, střed a pravou část zděnou. Dolní část zdiva chrání sokl. V roubené části jsou dvě okna, stejná jako u jihovýchodního a severovýchodního průčelí, mezi okny jsou dvě pole podstávek. Stejné okno, pouze bez parapetu, je i ve zděné části průčelí; vpravo od něj je stěna bez omítky, z kamenného zdiva. Střední stranu fasády zakrývá bedněný přístavek s pultovou střechou. Ten má v krátké stěně jedno okno, v dlouhé dvě, všechna obdélná, nedělená. Vpravo od oken je vstup – dřevěné dveře ze dvou třetin prosklené. Zbývající pravá strana průčelí má větší část z kamenného zdiva bez omítky, pouze nároží je omítnuté. Jihozápadní průčelí (levé boční) je roubené, má kamenný sokl. V přízemí jsou čtyři osy – vpravo dvě okna, stejná jako u ostatních průčelí, s plechovým parapetem, vlevo pak dvě na šířku orientovaná malá obdélná nedělená okénka, uvnitř s podélným železným mřížovým prutem. Štít je stejný jako u severovýchodního průčelí, včetně oken, chybí pouze klasovité bednění a střední lišty v horní části. Střecha je sedlová, krytá plechovými šablonami. Ve střeše je na jihovýchodní straně podélný průběžný vikýř s pěti tabulkami oken (jsou obdélné, jen prostřední je čtvercová), na střeše jsou dva omítnuté komíny se zvýrazněnými římsami nahoře a dole; levý komín je menší.