dům

Dům je volně stojící, přízemní, s roubenou, hrázděnou a zděnou částí. Severozápadní průčelí (k silnici) má dvoustupňový omítnutý, bíle olíčený sokl. Levá část je roubená – jsou zde dvě obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna v dřevěných rámech s dřevěnou parapetní římsou. Mezi okny jsou dvě pole podstávek. K pravé části průčelí je přistavěn zděný přístavek. V jeho severovýchodní stěně se nachází vstup do domu – jednokřídlé dveře ze tří širokých prken, pobitá šesti velkými hřeby. Štít přístavku je zde na pravé straně svisle bedněný, se spoji krytými lištami a levá stana je pokryta lepenkou. Severozápadní stěna přístavku je hrázděná, uprostřed s dvěma okny, oddělenými širokým trámem. Okna jsou zakrytá dvoukřídlou prkennou okenicí. Sokl přístavku je nízký, dvakrát odstupňovaný. Jihozápadní průčelí (pravé boční) tvoří hrázděný přístavek (vlevo) – ten je bez otvorů - a zděné průčelí vlastního domu. Jsou zde čtyři okna - vlevo dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková v kamenném ostění s kamennou parapetní římsou, vpravo od nich pak o něco výše situované, zdvojené obdélné jednokřídlé čtyřtabulkové okno. Zcela vpravo se ve stejné úrovni nachází malé obdélné nedělené okno. Všechna okna jsou ve špaletě. Štít je nově svisle bedněn. Bednění, s prkny v dolní části ukončenými do špičky, je protažené i do horní části přístavku. Ve štítu domu je obdélné dvoukřídlé čtyřtabulkové okno v dřevěném rámu. K pravému nároží průčelí se napojuje nízký, svisle bedněný přístavek s pultovou střechou. Jihovýchodní průčelí (zadní) má na levé straně již zmíněný malý přístavek, uprostřed pak další přístavek - rovněž svisle bedněný. V delší stěně přístavku je v líci obdélné dvoukřídlé šestitabulkové okno. Pravá část domu je roubená, s jedním dvojitým obdélným dvoukřídlým šestitabulkovým oknem v dřevěném rámu, s dřevěnou parapetní římsou. Severovýchodní průčelí (levé boční) má opět dvoustupňový omítnutý sokl, bíle olíčený. Průčelí je celé roubené, trojosé – jsou zde obdélná dvoukřídlá okna v dřevěných rámech s dřevěnou parapetní římsou (levé okno má šest tabulek, střední a pravé čtyři). Mezi okny jsou tři pole podstávek, opřených patou o sokl. Štít je svisle bedněný, se spoji krytými lištami. Ve štítu jsou dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna v dřevěném rámu s úzkou dřevěnou parapetní římsou. Střecha domu je sedlová, s námětkem, krytá lepenkou. Ve střeše nad hrázděným přístavkem je obdélné vikýřové třítabulkové neotvíravé okno. Dům má zděný omítnutý komín. Kolem domu je cestička, dlážděná z plochých kamenů.