kaple

V centru obce na návsi stojící drobná orientovaná církevní stavba na přibližně obdélném půdorysu s rovným závěrem. Hladká fasáda je členěna přízemní modrou podmazávkou na přízemní průběžné podezdívce. V nárožích je doplněna přízedními pilastry s paticí bez hlavice s rovným kladím tvořící lizénové rámy, nesoucí vyloženou profilaci krunní římsy. Hlavní jednoosé průčelí je prolomeno na osu pravoúhlám vchodem segmentového zaklenutí s profilací ostění na přízemních kvádrových patkách. Ve vrcholu je zakončena pak ořímsovaným trojúhelným štítem s mělkou půlkruhově zaklenutou výklenkovou nikou v ploše. Objekt je kryt sedlovou střechou nad závěrem zvalbenou. Z hřebene vyrůstá osmiboká zvonice s otevřenou lucernou, krytou cibulovou bání s makovicí a dvouramenným křížem. Boční fasády jsou prolomeny v jedné ose menšími pravoúhlými okny segmentového klenutí v hluboké špaletě. Vnitřní prostor je klenut jedním polem valené klenby na styčných lunetách s vytaženými hřebínky. Dochovaná původní cihelná dlažba. materiál: cihlové zdivo, kámen, omítka, krytina - plech