viadukt u Hořejšího rybníka

Viadukt (trojmostí) je umístěn v 403,001 km traťového úseku ŽST Běchovice-Libeň. Dva souběžné viadukty na trati na Kolín s odbočkou jižním směrem. Viadukty někdejší trati pražsko-olomoucké dráhy jsou tvořeny původním kamenným viaduktem vzniklým v r. 1845, rozšířeným na sev. straně v r. 1928 a souběžným severním viaduktem betonovým (asi až po 2.sv. válce), na jižní straně pak poněkud se odklánějícím viaduktem vršovické (malešické) odbočky s nýtovanou konstrukcí na kamenných pilířích. Původní kamenný viadukt (pův. dvojkolejný) na třech obloucích a dvou pilířích, ve středním poli protéká Rokytka. Viadukt navazuje na kamennou sešikmenou opěrnou zeď. Viadukt z pův. trati 1845, opraven (a údajně rozšířen) 1928. Při modernizaci trati 2009 nové římsy a zábradlí. Obloukový betonový viadukt (asi po r. 1952) na severní straně kamenného, se třemi oblouky. Opěrné zdi před viaduktem též betonové. Viadukt stavebně řešen s ohledem na architekturu staršího kamenného viaduktu. Modernizován 2009. Jižní jednokolejný viadukt odbočky z r. 1919. Vlastní most z příhradové nýtované ocelové konstrukce nasedá na betonovou opěrnou zeď. Jižní opěrné zdi jsou betonové.