krucifix

Uprostřed centrálního schodiště stojí na dvakrát odstupňované podnoži kamenný podstavec nesoucí litinový krucifix. Podstavec je tvořen hranolovou patkou, dříkem, profilovanou římsovou deskou a kónickým nástavcem, na němž je umístěn litinový krucifix. Podstavec je na čelních a bočních stranách zdoben kazetami s novogotickým tvaroslovím. Na čelní straně dříku reliéf kalicha s hostií, na zadní rytý nápis: Ke cti Boží/ Památka/ od/ Josefa Kovaříka/ Občana z Komně/ 1868 C. 149/ Stál zde kostel/ až do L. P. 1846. Litinový krucifix má u paty postavu P. Marie a nad ní oválnou kartuš. Ramena kříže jsou na koncích bohatě zdoběna a křížení je podloženo paprsky. Kristus má pokrčená kolena natočená mírně vlevo, hlava mezi prověšenými pažemi se sklání k pravému rameni. Materiál: kámen, železo