kaple

Na horním konci obce je situován drobný objekt zděné kaple. Podélná stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem v prostoru svahu v sousedství vzrostlé vegetace. Hladká fasáda bez přízemního oběžného soklu je zakončena fabionovou podstřešní římsou, obehnaném kamenným podokapovým chodníkem. Průčelí je na osu prolomeno prvoúhlým vchodem segmentového záklenku, přístupného třemi schodišťovými stupni a osazen jednokřídlou dveřní výplní zčásti prosklenou. Jsou patrné stopy úseků profilované korunní římsy, nad níž se zvedá trojúhelný atikový štít, prolomený v ploše menší mělkou nikou zakončenou konchou s polychromovanou soškou sv. Floriána. Boční fasády jsou prolomeny praoúhlými okny segmentově zaklenutých s osazenou okenní půlkruhově zaklenutou výplní pravidelné kvadratické osnovy v hlubší špaletě. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou střechu v závěru zvalbenou na hřebenu s čtyřbokou zvoničkou, otevřenou do čtyř stran pravoúhlými okny s žaluziemi a zakončenou čtyřbokým stanem s makovicí a latinským křížem. Vnitřní prostor kaple je sklenut jedním polem placky a v závěru s konchou. materiál: cihla, kámen, omítka, krytina - plech