kostel Nanebevzetí Panny Marie

Jednolodní orientovaná stavba s pětibokým presbytářem, ke kterému přiléhají z obou stran dvě čtvercové prostory sakristie, ze západu mohutná hranolová věž s jehlanovou střechou s námětky, střecha kostela je sedlová, nad presbytářem sanktusník / hranolový, se střechou obdobnou jako věž /, krytina keramická, bobrovky. Presbytář pětiboký, zaklenut klenbou s hranolovými žebry s okosenými hranami do kruhového svorníku, osvětlen třemi okny lomeným kamenným ostěním a pseudogotickými výplněmi z roku 1919. Fasáda kostela hladká, z roku 1967, hrotitá okna obíhají šambrány; presbytář a východní zeď je opatřena opěrnými pilíři. Na západní části prozrazují svislé trhliny dělící spáru přístavby lodi. Věž v horní části opatřena dvojicí sdružených hrotitých oken na J, Z a S straně.