kaple

Roubená kaplička na kamenné podezdívce na čtvercovém půdorysu s polygonálním závěrem, krytá sedlovou střechou s obháňkou na přední straně se šindelovou krytinou. Stěny jsou pobity šindelem. Zepředu je stavba ohrazena dřevěným oplocením, vytvářejícím vstup. Z hmoty střechy vychází dřevěná polygonální lucerna se zvonem. Střecha je na přední straně ukončena kabřincem, z něhož vychází drobný křížek. Pod obháňkou nápis na dřevěné desce: “ SV. MARIA ORODUJ ZA NÁS”. Nad nápisem štuková plocha a uprostřed ní nápis IHS L.P: 19-50. Vstup do objektu zajišťují dvoukřídlé dřevěné dveře. Nad nimi je umístěn reliéf s Pannou Marií s Ježíškem. Boční strany prolomeny dvěma obdélnými okenními osami, segmentově zakončenýma s dřevěnými zárubněmi. Vstup do objektu po třech kamenných stupních.