měšťanský dům

Nárožní dům je situovaný v západní frontě náměstí, při ulici U staré sladovny. Jednopatrový dům zakončený valbovou střechou krytou plechovou krytinou má průčelí završené atikovým nástavcem umístěným nad korunní římsou. Nástavec s volutovými křídly a segmentově proloženou vrcholovou římsou má jednu okenní osu. Půlkruhově sklenuté okno s šambránou a vrcholovým klenákem rámují pilastry. Dům je v patře pětiosý se špaletovými dřevěnými okny členěnými do "T", rámovanými šambránou. Přízemí pročleňují výkladce a renesanční portál umístěný ve druhé ose zleva. Portál s vlysovým překladem, členěným triglyfy a metopami se štukovými ornamenty, je datovaný rokem 1586. Uliční fasáda opatřená břízolitovým nástřikem je stejně jako dvorní fasáda architektonicky nečleněná, pouze s okenními otvory. Předmětem ochrany je dům čp. 165 a příslušný pozemek.