sýpka usedlosti čp. 5

Špýchar patří k usedlosti na J straně návsi. Je roubený, dvoukomorový, orientovaný štítově k návsi, s navazujícím výměnkem vzniklým mladší úpravou druhé komory špýcharu. Stropy jsou trámové a trámy okosené. Pod severní komorou je valeně klenutý sklípek s klenbou z cihel, přístupný ze zápraží po schodech s padacími dveřmi. Světnice výměnku má jedno dvoukřídlé okno směřující do dvora. Střecha je sedlová, krytá pálenými taškami, uprostřed s mohutným vikýřem. Střecha je přetažená nad zápraží na vykonzolovaných přesazích stropních trámů. Krov je hambalkový. Do návsi směřuje svisle bedněný štít se dvojicí drobných kvadrilobických větracích otvorů. Předmětem ochrany je špýchar na příslušném pozemku.