kostel sv. Prokopa

Kostel sv. Prokopa je situován uprostřed vesnice poblíž křižovatky, kolem kostela se rozkládá hřbitov ohrazený kamennou zdí. Orientovaná jednolodní stavba s pětibokým presbytářem, k němuž přiléhají dva přístavky, z východní strany sakristie a ze severní oratoř. Na západní straně je k lodi připojena štíhlá hranolová věž zakončená jehlanovou osmibokou střechou s námětky. Střecha kostela sedlová, ve 2/5 od východu malý sanktusník s osmibokou jehlanovou střechou. Krytina lodi a presbytáře pálená, dvojitě kladené bobrovky, věž, sakristie a oratoř pozinkovaný plech natřený červenou barvou.Exteriér - ze severu a z jihu po pěti oknech, mezi nimi opěrné pilíře do výše oblouku, presbytář obdobný, opěrné pilíře též v nároží věže. Severní oratoř přistavěna druhotně k pilíři, takže svou pultovou střechou navazuje na střechu kostela. Věž zdobena bočními pilastry ukončenými římsou.