meteorologický sloup

Na základně na zemi položených pískovcových desek (61 x 163 cm) spojených kramlemi, je základna opět z pískovcových desek (64 x 105 cm, vysokých 14 cm). Na deskách stojí čtyřhranný pilíř, ve střední části při zemi má do stran vysazené kvádry. Základna má na nárožích geometrický dekor po dvou zářezech do hloubky. Ve výšce 34 cm začíná konkávně vzestupná část a ve výši 99 - 102 cm končí deskovou římsou nahoře směrem dolů okosenou. Pilířek nahoru mírně kónický má ze čtyř stran obdélné skříňky na výšku s prosklenými dvířky, nahoře v koutech s oplechovaným reliéfem, krytí rohů do segmentu. Nad skříňkami zapuštěnými ve vpadlé okosené ploše je čtveřice vystouplých kostek jako geometrický dekor. V horní části pilířku je vystouplý hranatý pásek a nad ním ve vpadlých nikách nahoře zakončených trojúhelně jsou čtyři reliéfy dívčích hlav (z nichž každá je jiná). Ze západní strany- kudrnatá dívčí hlava, ze severní- hlava v šátku, z východní strany- hlava s rostlinnými výhonky nad hlavou, z jižní strany- dívčí hlava s hrozny vína za hlavou. Dívčí hlavičky částečně v reliéfu předstupují před líc stěny pilířku. Horní část pilířku s dívčími hlavami, konkávně nabíhá nahoru do deskové římsy osazené a zakončené nahoře čtyřbokou kopulí stříšky. Na jejím vrcholu je umělecky kovaný dekorativní sloupek ze železa, ukazující světové strany.