mírový muniční sklad

Objekt na obdélném půdoryse ve střední ose s příčným křídlem vstupu s průjezdem. Stojí mimo zástavbu, na levé straně silnice Hradec Králové – Jaroměře, asi 0,5 od města Jaroměře, v místě odkud je dobře vidět pevnost Josefov. Jedná se o cihelnou přízemní omítaná stavba se sedlovou střechou (nad bočním křidélkem valbovou), krytou pálenou taškou - bobrovkou. Budova je obklopená obdélnou hradbou a vnejším zemním opevněním. Objekt byl omítaný hladkou vápennou omítkou, v současné době téměř oprýskanou. Otvory větráčků (těsně nad terénem) a obdélných ležatých okének s pískovcovou armaturou, ostění okének s polodrážkou. Pod střechou probíhá hlavní profilovaná římsa. Interiér : s neděleným vnitřním prostorem, tvořeným pěti poli křížové klenby, sklenutými do pilířů. V krátkém křídle předsíňka se schodištěm do krovu a vstupy do prostoru mezi vlastním objektem a ohradní zdí, otevřený průjezd a strážnice. Průjezd prostorem sklenutým do placek, do předsíňky vede pravoúhlý pískovcový portál. Interiér užitkově upraven. Krov jednoduchý hambalkový, nepřístupný. Ohradní zeď cihelná se zbytky omítky, s betonovou krycí deskou.