krucifix

Kamenný křířž s korpusem na dvoustupňové čtvercové základně na vysokém podstavci. Podstavec s profilovanou čtvercovou základnou zdobenou slepou čtyřlaločnou kružbou (zadní strana hladká a na ní je v rytém rámečku letopočet 1876), ve střední části zůžen a přechází do šestibokého hranolu. V této části také zdobem slepou kružbou z čtyřlaločných motivů. Šestiboký hranol završen profilovanou římsou, na níž dosedá čtvercová deska s okosenými nárožími a nárožními drápky. Na římse další šestiboký hranolovitý dřík , v dolní části konvexně vypouklý zdobený na přední straně slepou kružbou, zakončený profilovanou římsou. Ve vypouklé části rytý majuskulní nápis DOKO - NÁNO JEST. Ukřižovaný má ruce do širokého Y, nápadně vystouplá žebra a hlavu skloněnou k pravému rameni. Rozevlátá bederní rouška je shrnuta k pravému doku a přichycena provazem. V nápisové bláně nad hlavou IN - RI Materiál: pískovec