sušárna ovoce

Sušírna ovoce je přízemní obdélná stavba z nepálených cihel, spojovaných hliněnou maltou, která je umistne ve svahu v zéhumní (sad). Vnitřní prostor je rozdělen na tři části, z nichž dvz-5 krajní mají vlastní pravoúhlé vchody se svlakovými dveřmi, umístěné v podélných stěnách stavby. V levé vstupní Části je přístup do vytápějícího zařízení - pece. V prostř.ední, nejprostornjší Části je umístěn vlastní sušící systém s otvory pro lísky "lsy" na sušení ovoce. Za ním následuje prostoz, pro sledování procesu sušení a vybírání usušeného ovoce - nvýdsnek". Ve zdi sousedící se sušícím zařízením jsou prolomeny dva pravoúhlé otvory, v nichž jsou umístěny 4 líhy, do nichž se zasouvají lísky s ovocem. V tété místnosti se také přikládalo do pece a zdržovala se v ní obsluha sušírny a besedníci. Výdanek byl původněosvtlen oknem ve štítové st /.1 (dnes vybouraným, nebo"'( na jeho míst jsou nyní osazeny dva úly), další okno - pravoúhlé dvoukřídlé - je funkční, umístěné proti dveřím a zabedněné. Sedlová střecha se svisle bedněnými štíty nese betonovou taškovou krytinu.