hřbitovní kaple

Jednolodní kaple na obdélném půdoryse s polygonálním závěrem apsidy presbytáře spočívá na soklu a je zastřešena sedlovou střechou s trojúhelníkovými štíty. Ze štítu průčelí na středové ose mírně vystupuje vížka se zvonicí se sedlovou stříškou. Vysoká loď je zaklenuta třemi poli křížové klenby mezi pásy spočívajícími na pilířích, ukončených římsou. Pole při vstupu je vyplněno dřevěnou novorenesanční kruchtou s poprsní nesenou sloupky na niž při pravé straně od vstupu vede dřevěné schodiště, pod nímž je umístěna komora. Ve vrcholu klenby tohoto pole je umístěn otvor, umožňující vstup na půdu s krovem a do vížky, ve stěnách vížky jsou osazeny stupínky pro výstup. Protilehlé pole, jež sousedí s apsidou je určeno kněžišti. Z něj vedou dveře do prostoru apsidy na půdoryse části osmiúhelníka, která slouží jako sakristie. Je osvětlena dvěma vysokými okénky obloukově zaklenutými, umístěnými na ose dvou šikmých stěn, stěna uprostřed obsahuje niku stejného tvaru jako okénka. Vstupní portál na ose průčelí je pravoúhlý, lemovaný pilastry, s půlkruhovým nástavcem lemovaným plastickým ornamentem, s trojúhelníkovou stříškou. Nad ním na ose je kruhové okno – rozeta, lemované šambránou. Dvojice pilastrů po obou krajích průčelí vynáší mírně profilovanou střešní římsu. Výše zmíněná vížka se zvonicí je v úrovni štítu zdobena dvojicí slepých půlkruhově zaklenutých neorománských oken lemovaných šambránou. Nad úrovní hřebene vížka na půdorysu obdélníka mírně symetricky ustupuje, stříšky nad ustoupenou částí jsou oplechovány. V této nejvyšší úrovni je vížka opatřena v každé stěně po jednom půlkruhově zaklenutém okenním otvoru, bez výplně, okna v užších stěnách jsou užší. Sedlová střecha vížky je ukončena ve vrcholu kovovým křížkem. Střecha je kryta bobrovkami, střecha vížky je opatřena plechem. Obě podélné stěny lodi jsou uprostřed prolomeny trojicí vysokých oken, zaklenutých půlobloukem v neorománském stylu, lemovaných ve fasádě šambránami a opatřenými nadokenní římsou s trojicí segmentů. Nároží bočních fasád jsou lemována bosáží, hladká omítka je pod mírně profilovanou podstřešní římsou zdobena lizénovým vodorovným pásem s obloučkovým vlysem. Trojúhelníkový štít fasády nad apsidou je vyznačen římsou a pod hřebenem střechy opatřen malým elipsovitým okénkem, lemovaným šambránou a osvětlujícím prostor krovu. Pod štítem v úrovni klenby je větší elipsovité okno. Výplně oken jsou jednoduché, dřěvěné. Podlaha je opatřena dlaždicemi.