měšťanský dům

Jednopatrová řadová budova na nepravidleném půdoryse s dvorním traktem. Fasáda do náměstí horizontálně členěna soklem, pásovou bozáží v přízemí a plochou kordonovou římsou oddělující přízemí od prvního patra. Korunní římsa profilovaná nese sedlovou střechu, na východní straně zvalbenou. Vertikálně členěno pouze v prvním patře nárožními lizénami a jedním lisénovým rámem uprostřed. Přízemí prolomeno 4 výklady, ve dvou z nich i vchod do komerčních prostor, jedním vchodem a jedním vjezdem. ¨ V prvním patře 5 oken + 1 sdružené okno. Okna se šambránou a parapetní římsou. Dvorní křídlo je rovněž jednopatrové, členěné profilovanou kordonovou římsou, která nese střechu s valbičkou. Vzniklý ořímsovaný lichoběžníkový štít je prolomen volským okem. V přízemí domu jsou valené klenby s výsečemi s se styčnými výsečemi s vytaženými hřebínky, v chodbě fragment kamenné renesanční konzoly s motivem píšťal. Místnosti v patře plochostropé. Dům je zčásti podstlepen, gotické sklepy s kamennými portály jsou vyzděny z kamene, mladší sklepy jsou vyzděny cihlou.