socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého má obdélný sokl, tvořený třemi částmi. Dolní část je nejširší a nejnižší, bez ozdob, střední část je užší a nejvyšší - všechny čtyři stěny zde zdobí obdélné pole s vykrojenými rohy. Horní část, oddělená římsou, je nejužší, ukončuje ji profilovaná, dvakrát odstupňovaná římsa. Na soklu stojí na malém podstavci vlastní socha světce, mírně podživotní velikosti. Má lehce esovitě prohnuté tělo (hlavně v dolní partii), pokrčenou levou nohu. V pravé ruce, ohnuté v lokti, drží krucifix - ten je poměrně krátký. Kristus na kříži má hlavu nakloněnu k pravé ruce, jeho nohy spočívají vedle sebe. V levé ruce, natažené dopředu, drží sv. Jan Nepomucký palmovou ratolest (palcem a mezi prostředníčkem a ukazováčkem). Listy ratolesti – jsou čtyři a každý z nich je rozdělen na dvě části – směřují na levou stranu. Světec je oděn v dlouhý spodní šat, zapnutý na sedm knoflíků, splývající v ne příliš výrazných svislých záhybech. Dolní část oděvu lemuje krajka, pod šatem se lehce rýsují nohy. Svrchní šat (albu) člení opět převážně svislé záhyby. Světec má i pláštěnku, rozdělenou plastickou linkou na horní a dolní část. Viditelné jsou obě boty, členěné na svršek a podrážku. Světcova hlava hledí mírně napravo, má krátký plnovous, lehce vlnité polodlouhé vlasy, na hlavě spočívá biret. Zadní strana je pojata více schematicky; spodní šat člení čtyři svislé široké záhyby, podobně je tomu u alby. Krajka, lemující dolní část oděvu, je na zadní straně sochy zachovalejší. Pláštěnka je zde rozdělena do tří částí, její dolní okraj zdobí střapečky (celkem devět, druhý zprava již dnes chybí), nahoře má kapuci.