kaple

V prostoru ulice Brodské v okrajové části obce je situována zděná drobná stavba kaple na obdélném půdorysu s pravoúhlým závěrem přístupná ve svažitém terénu betonou přístupovou rampou. Hladká fasáda bez podezdívky je v průčelí prolomena pravoúhlým vchodem s osazenou jednokřídlou dřevěnou výplní na líci členěné kazetovými plochami v horní části prolomeného půlkruhovým záklenkem s osazenou kovanou mřížkou. Ve vrcholu je hladká fasáda ukončena profilovanou podstřešní římsou nesoucí v průčelí ořímsovaný přibližně obdélný atikový štít, zakončený ořímsovaným trojúhelným štítem ve vrcholu s kovaným latinským křížem jetelového ukončení ramen. Boční fasády kaple jsou členěny podstřešní fabionovou římsou, nesoucí sedlovou střechu. Vnitřní obdélný prostor je sklenut polem valené klenby. materiál: smíšené zdivo, mítka, krytina - pálená taška