kostel sv. Andělů strážných

Jednolodní orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasáda členěna oběžnými lesénami s nárožním rizalitem. Na jižní straně obdélný přístavek, členěný podloženými lezénami. Kněžiště členěno pilastry s římsovou hlavicí. Průčelí členěno podezdívkou, fasáda rýhovaná, na osu prolomen pravoúhlývchod s profilovaným ostěním, nad ním 1 okenní osa, okno lunetového tvaru. Nad oknem probíhá kordonová římsa. Průčelí završeno attikou, nad ní věž členěna třemi kordonovými římsami, prolomena 1 okenní osa, okna pravoúhlá, na zadní straně půlkruhově zaklenutá, okno vsazeno do mělkých pravoúhlých vpadlin. Nad okny hodinový ciferník. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou, nad kněžištěm a lodí valbovou. Věž zastřešena helmou se 4 malými vikýři s kruhovými okénky, završena otevřenou oktogonální lucernou s makovicí a dvouramenným křížem. materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: taška, plech