měšťanský dům

Dům sestává se dvou objektů, rohového dvoupodlažního domu s půdním polopatrem a řadového třípodlažního domu. Rochový dům se do ulice čtyřosý, do náměstí pětiosý. Přízemí je prolomeno půlkruhově a segmentově klenutými výklady, oka v patře pravoúhlá v šambráně, obdélné větrací otvory půdního polopatra jsou nízká, v ploché šambráně. Horizontálně je fasáda členěna kordonovými římsami a vyloženou profilovanou podstřešní římsou. Fasáda přízemí je fýhovaná, patro i polopatro jsou členěny lysénami. Střecha zvalbená. Třípodlažní budova má devět okenních os. Fasádá přízemí je rýhovaná. prolomená půlkruhovými výklady a vchody. Okna v prvnímpatře pravoúhlá s podokenní římsou a se strohou plastickou geometrickou výzdobou parapetu. Okna druhého patra jednoduchá. Horizontálně je průčleí členěno kordonovými římsami a profilovanou podstřešní římsou, která nese sedlovou střechu. Přízemí domů zaklenuto valenými klenbami se styčnými nebo vstřícnými lunetami, místnosti v patře plochostropé.