činžovní dům

Dvoupatrový nárožní dům se šesti okenními osami do Palackého náměstí a pěti do ulice Na Morávce. Nároží zdůrazněno polygonálním arkýřem probíahajícím přes dvě patra, který je nesen postavami atlantů. Arkýř zakončen šestibokou věží s helmicí. Na nároží s arkýřem mírně předstupující rizalit. Fasáda do náměstí horizontálně členěna nízkou trnoží se soklovou římsou, průběžnými zalamovanými parapetními římsami a kordonovu římsou oddělující přízemí od pater. Korunní římsa je s konzolami. Přízemí s kvádrovou rustikou je prolomeno na obou stranách půlkruhově zaklenutými okny s klenáky, v nichž ženské maskarony. Vstup na náměstí akcentován volutovým frontoenm s kartuší uprostřed. Kartuše přepadá na římsu a na kladí, podpírané klenákem a svislými volutovými konzolami. Pravoúhlá okna prvního patra mají šambrány s ušima, suprafenstra s rostlinným dekorem završená římsou a plartické parapety s kapkami. Nároží rizalitu zdůrazněno pilíři, v prvním patře bosovanými, v druhém patře s rostlinným závěsem.