Nová radnice

Dvoupatrová budova na lichoběžníkovém půdoryse se soklem. Fasáda do náměstí o třech okeních osách + nárožní rizalit. Fasáda horizontálně členěna v přízemí prolamovaným soklem, v němž dvě okna osvětlující suterén. Mezi přízemím a prvním patrem zalamovaná kordonová římsa s metopami. Mezi prvním a druhým patrem (výrazné piano nobile) zalamovaná kordonová římsa zdobená festony. Pod sedlovou střecho se dvěma vikýři kordonová zalamovaná římsa. V přízemi na ose prolomený půlkruhově zaklednutý portál rámovaný dvěma postavami atlantů, kteří nesou balustrádový balkon prvního patra. Nad portálem kartuše se znakem města. Po stranách portálu pravoúhlá okna. V prvním patře tři půlkruhová okna. Mezi okny a po jejích stranách prolamovamovanými polosloupky a pilastry s volutovými hlavicemi. Mezi polosloupky a pilastry rostlinné závěsy. Pod postranními okny zdobné balustrády, pod ústředním oknem balkon s balustrádou. Okna druhého patra malá, pravoúhlá. V nárožním rizalitu rámovaném armováním a opricky odlišeným od zbytku fasády barevně se opakuje schéma hlavní fasády, pouze ve druhém patře okno výrazně vyšší. Rizalit završen konzolovou římsou, nad níž balustráda a vikýř zvýrazněný pilastry a volutami. Boční fasáda je zjednodušeným schematem fasády hlavní. V interiéru na mnoha místech zachována původní barevnost z 19. století. V prvním patře bohatě malířsky (autorem Joža Úprka) a štukově zdobený slavnostní sál. Zadní část budovy po výrazné přestavbě v 90. letech 20. století.