fara

Jednopatrový řadový dům na Masarykově náměstí s půdním polopatrem na nepravidelném půdoryse, jehož hlavní průčelí ustupuje o jednu okenní osu, a tak vyrovnává nenavazující uliční čáru na náměsti. Hlavní fasáda horizontálně členěna na tmavý sokl, bosované přízemí oddělené od prvního patra profilovanou kordonovou římsou. První patro a půdní polopatro odděleny jednoduchou kordonovou římsou. Profilióvaná korunní římsa nese sedlovou střechu. Vertikálně hlavní fasáda členěna na tří okenní osy v patře a 2 v přízemí v levé ustupující části a 5 okenních os v přízemí a 6 okenních os v patře v pravé předstupující části. V přízemí v levé části prolomen portál zaklenutý segmentově a rámovaný pilastry s korintskou hlavicí. Okna v přízemí pravoúhlá, nad nimi v půlkruhu vpadlá fasáda s geometrickým ornamentem. Okna v prvním patře pravoúhlá se šambránou s parapetem s konzolou a nadokenní římsou taktéž nesenou konzolami. Mezi oknem a nadokenní římsou rostlinný ornament. Okna půdního polopatra malá pravoúhlá. Dvorní fasáda hladká. V levé části stavby průjezd zaklenutý pěti pasy klenby na stlačených pasech. Z průjezdu vlevo vstup do místnosti s valenou klenbou s párem vzájemě propojených hřebínkových lunet a s motivem plastických terčů. Z levé strany průjezdu přístup do patra dvouramenným pravotočivým schodištěm osvetlěnám eliptickým okénkem. Ramena schodiště zaklenuta pruskými klenbami na pasech. První patro plochostropé.