kaple Panny Marie Růžencové

Samostatně stojící, drobná, převýšená stavba přibližně obdélného půdorysu. U vstupního průčelí z hmoty stavby vystupuje mělký, obdélný rizalit završený trojúhelníkovým štítem, na opačné straně pak oblý presbytář. Střecha s mělkým sklonem je kryta falcovaným plechem. Objekt je budován z kamene, cihel (zdivo) a dřeva (falešná klenba v interiéru, krov), povrchy zdiva jsou omítány. Fasády jsou budovány v neoklasicistním tvarosloví (pilastry s patkami a hlavicemi, podstřešní římsa, trojúhelníkový fronton nad vstupem, ostění vstupu a oken) s velmi dobrým řemeslným provedením. V klenutém interiéru se nachází původní dřevěný oltář (dat. 1899), klenba lodi je opatřena nástropní malbou s motivem sv. Anny. Loď je osvětlena dvojicí vysokých, půlkruhem sklenutých oken, v ose presbytáře je situováno okno polokruhové, výplně oken jsou původní, ocelové.