socha sv. Jana Křtitele

Na čtvercové dvoustupňové základně dvakrát odstupňovaný čtyřboký sokl s rytými rámy s ujmutými rohy. Na přední straně soklu maiskulní nápis s chronogramem: DIVINA PROVENTVS GRA FIA SVPERCVN CTOS NATOS SVREXIT MAIOR IOANNES BAPTISTOV Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní na tvarované podnoži socha světce v životní velikosti v kontrapostu, leví koleno vytlačeno. Světec podán v aktu s pláštěm přehozeným za tělem, pravice spočívající na hrudi přidržuje jeho cíp, druhý cíp kryje levý bok. Levice natažena před tělem v diagonále ukazuje na ležícího beránka u jeho pravé nohy, v pravici o předloktí opřený kříž. Hlava skloněna a pootočena k levému rameni. Za hlavou paprsková gloriola. Materiál: kámen