usedlost

Bývalá zemědělská usedlost je situována v historickém jádru obce, na její návsi. Jedná se o obytný dům s hospodářskou částí vybudovaný na hákovém půdorysu. Obytný dům s patrovou komorou pod spo-lečnou střechou je okapově orientován k iévesní komunikaci, hospodářské křídlo uzavírá jednostrann dvůr. Na mísu bývalé stodoly na konci humna je vybudována novostavba rodinného domu. Vnitřní prostorové řešení odpovídá třídílnému komorovému typu domu, ze síně se vchází do prostrann obytné jizby s vestavěnou "moravskou" kuchyřikou. Okna jizby jsou situována do uliční strany a jsou členna. Strop trámový se záklopem. Patrová komora je uložena na protilehlé stran jizby. Její spodní část má dusanou podlahu, patrová část, přístupná dřevěnými schody, je zastropena trámovým stropem. Dům je vybudován z nepálených cihel, střecha sedlová, krytá eternitovými áablonami. Okna a dvee dřevěné. Ve dvoře jsou neudržované chlévy, kolny, letní kuchyn a další hospodářské prostory.