socha sv. Jana Nepomuckého

Situace: socha s podstavcem je umístěna na podezdívce ze dvou kamenných stupňů, lemovaných po obou stranách přístupu nízkým oblým parapetem Trojdílný podstavec z jemnozrnného pískovce má hranolový sokl shora profilovaný a dřík s volutovými boky, zakončený římsou, uprostřed stlačeně vzdutou. Uprostřed dříku je kamenná schránka ve tvaru výrazné osmicípé hvězdy, ze zadní strany krytá plechovými dvířky. Na čelní straně římsy nečitelný nápis (chronogram), pokračující na boku signaturou končící iniciálou H a vročením 1723 (nebo 1773). Pod hvězdicovitou schránkou je zlacený nápis: obnovena ze slibů za uzdravení biskupa J.J. L.P.1867 A.CH. Na podstavci je na prostém ležatém kvádrovém soklu vytesána socha stojícího světce.Čelní stěnu tohoto soklu pokrývá opět nečitelný chronogram, na zadní silně vyryto Renovatum 1737. Stojící světec ve vypjatém postoji v životní velikosti, oblečen v kanovnickém rouchu, prostovlasý, s biretem v levé ruce, kolem hlavy drátěná svatozář s pěti hvězdami. Hlavou se sklání ke krucifixu, který přidržuje pravou rukou v náručí. Signatura ID vzadu na soklu je autor sochy – Jan Albert Devoty.