sousoší Nejsvětější Trojice

Socha je situována uprostřed náměstí, v parkové úpravě na nevelkém pozemku, vymezeném zábradlím s kamennými pilířky a kovanými řetězy. Trojboký podstavec s volutovými boky na dvou kamenných základových stupních, členěný na profilovaný sokl, dřík s rytými obdélnými rámci s půlkruhově vykrojenými rohy a na profilovanou římsu, nese trojboký okosený pilíř s ionskou hlavicí, profilovanou patkou a s rámci na dříku. Na pilíři, čelem obráceno ke kostelu spočívá sousoší, jež zobrazuje vlevo sedícího Krista v rozhaleném plášti přidržujícího vysoký kříž, vpravo sedícího Boha otce s koulí zdobenou křížem v levé ruce, pravou ukazuje ke kříži. U nohou symbol Ducha svatého - holubice s rozepjatými křídly. Materiál - pískovec.