kaple sv. Jana Nepomuckého se sochou sv. Antonína Paduánského

Kaplička sv. Jana Nepomuckého je drobná zděná neorientovaná soliterní stavba na obdélném půdorysu s okosenými nárožími. Střecha je sedlová, valbově zakončená. Kaple je obrácená štítovým průčelím směrem k obci, tedy k jihovýchodu. Opukové zdivo stavby je opatřeno vápennou omítkou a souvrstvím vápenných nátěrů, v poslední vrstvě převážně bílé barvy. Střecha má krytinu z pálených tašek – bobrovek. Vstupní průčelí je kolem půlkruhového kamenného portálu rámováno lisenami na omítaném soklu, shora nesoucími profilovanou podstřešní římsu. Členění portálu s klenákem a patkami doplňovaly ještě ryté rámce s vykrojenými konci (dochováno pod nátěrem), vyplněné červenou barvou. Iluzívní červené lisenové rámy doplňovaly také boční stěny. Vpravo od portálu v úrovni ramen je ve zdi vytvořen drobný výklenek tvaru konchy. Trojúhelný štít lemovaný opět lisenovým rámem je akcentován nikou se sochou sv. Antonína Paduánského ( světec s dítětem na ruce). Cennou historickou součástí stavby jsou klasicistní vstupní dvojkřídlé dveře s paprsčitým mřížovým motivem v nadsvětlíku. Interiér je zaklenut valeně do pasů, nesených pilastry s římsovými hlavicemi, mezi nimi je stěna členěna mělkými nikami, prostupujícími do klenby trojbokými výsečemi s vytaženými hranami, parapety nik jsou upraveny jako dřevěná sedátka. Při zadní stěně umístěn drobný oltář s obrazem sv. Jana Nepomuckého ( malba na dřevě).